2020 Ehliyet Sınav Tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş takviminde açıklanan ehliyet sınav tarihleri, her sene binlerce kişinin araştırma yaptığı konulardan biri olmuştur. Yazımızın devamında konuyla ilgili tüm detayları paylaşacak ve ehliyet almak için dikkat edilmesi gerekenleri de paylaşıyor olacağız. Buna ek olarak ehliyet için başvuru sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanması gerektiği de unutulmamalıdır. Sınav sonuçları ise www.meb.gov.tr adresinden öğrenilmektedir.

Ehliyet Sınav Tarihleri 2019

E-sınav sistemi ülkedeki tüm illeri kapsayacak şekilde düzenlenmektedir. Daha önceleri kullanılmayan bu sistem günümüzde başarılı bir şekilde uygulanmakta ve çok daha pratik bir sınav sürecini beraberinde getirmektedir. 81 ilde yapılan e-sınav işlemi, sürücü kursiyetleri için haftanın her günü gerçekleşebilmektedir. Sınavdan önce başvuru sürecinde diploma fotokopisi, nüfus cüzdanı, sağlık raporu, 2 adet biyometrik fotoğraf, sabıka kaydı gibi belgelerin de hazırlanması gerekmektedir. Biyometrik fotoğrafın son 6 ay içinde çekilmiş olması zorunludur.

E-sınav sistemine dahil olmadan önce randevu alınmalıdır. Her ayın 1’i ile 10’u arasında yapılan ehliyet sınavıyla ilgili merak edilen bazı durumlar da vardır. Yani ehliyet sınav tarihleri 1-10 Nisan, 1-10 Mayıs, 1-10 Haziran, 1-10 Temmuz sıralamasıyla her ay yapılmaktadır. Başvurular yapıldıktan sonra teorik sınav belirlenerek kursiyerlerle paylaşılmaktadır. Bu sınav her kent merkezindeki yoğunluğa göre yakın tarih seçilerek yapılmaktadır. Teorik sınavın ardından direksiyon sınavı da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde yapılmaktadır.

Ehliyet Ücretleri Ne Kadar?

2019 ehliyet ücretleri konusunda kursiyerler yaptıkları araştırmalarda paylaşacağımız bilgilerle karşılaşacaktır. Öncelikle 496 TL’den 613 TL’ye çıkan ehliyet alma ücretinde harç bedeliyle birlikte değerli kâğıt bedelinde de artırıma girilmiştir. Değerli kâğıt bedeli daha önceleri 134 TL iken artık 165 TL olarak belirlenmiştir. En çok B sınıfı ehliyeti başvurusu yapıldığı için ortalama olarak 800 TL’ye B sınıfı ehliyet alınabilecektir.

Ehliyet ücretleri 2019 yılı için bu şekilde belirlenmiştir. Bunlara ek olarak ehliyet almanın da bazı şartları bulunmaktadır. Öncelikle 18 yaşından büyük olmak gerekmektedir. Elbette deneyimli olması gereken kursiyerlerin en az ilk okul mezunu olma şartı bulunmaktadır. Sonuç olarak ehliyet sınav tarihleri konusunda daha önceki tarihlerde uygulanan sisteme esnek bir yapı kazandırılmıştır. Bu nedenle kursiyerler kendine uygun sınav tarihini seçerek sınava giriş yapabilmektedir. Teorik sınavı başarıyla geçenlerin pratik sınava dahil olacağı bu sistemde teorik sınav ücreti 75 TL’dir. Direksiyon sınavı ise 100 TL olarak belirlenmiştir. Yapılabilecek yeni duyurulara karşı sitemizi takip ederek bilgi almayı sürdürebilirsiniz. Ayrıca sitemiz üzerinden finansal bilgilerin yanı sıra sınavların başvuru süreçleriyle ilgili bilgiler de paylaşılmaya devam edilmektedir.