İhtiyaç Kredisi Çekerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İhtiyaç kredisi çekerken nelere dikkat edilmelidir konusu hepimizin bilmesi ve dikkat etmesi gereken son derece önemli hususları ve ipuçlarını içermektedir. İhtiyaç kredisi çekerken nelere dikkat edilmelidir başlıklı bu yazımızda kredi çekmeden önce veya kredi çekerken nelere dikkat edilmesi konusunda okurlarımıza faydalı bilgiler aktarmaya çalışacağız. Gelelim kredi çekerken nelere dikkat edilmelidir konusuna…

İhtiyaç Kredisi Çekerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kredi çekmek için bankaya başvurdunuz ve başvurunuz olumlu sonuçlandı. Kredi başvurunuzun olumlu sonuçlanması demek maddi durumunuzun bankalar nezdinde iyi olduğunu, kredi notunuzun da yüksek olduğu gösterir. Bu durumda tek bir bankaya bağımlı kalmanız gerekmez. Hal böyle olunca istediğiniz bankadan istediğiniz miktarda krediyi çekebilirsiniz demektir. Ancak sizin dikkat etmeniz gereken hususlar kısaca özetlenecek ve maddeler halinde sıralanacak olursa şöyledir;

Kredi faiz oranlarını karşılaştırın. Kredinizi onaylayan banka ile diğer bankalar arasındaki faiz oranları mutlaka karşılaştırın. Bunu geri ödeyeceğiniz miktarları kıyaslayarak görebilirsiniz. Kredi çektiğiniz tutar elinize geçen nakit miktardır. Geri ödeyeceğiniz miktar da bankanın size verdiği veya vereceği geri ödeme bildirim tablosunda gösterilir. Diğer bankaların geri ödeme miktarlarını görmek için o bankanın resmi web sitesinde yer alan ihtiyaç kredisi hesaplama aracınız kullanarak görebilirsiniz. Çekmek istediğiniz miktarı ve kredi taksit miktarını seçmeniz yeterli olacaktır.

İhtiyaç Kredisi çekerken nelere dikkat edilmelidir konusunda ikinci maddemiz kredi dosya masraflarıdır. Kredinizin miktarına göre banka sizden dosya masrafı, hayat sigortası gibi masraflar alır. Bu masraflar her bankada farklılık gösterir. A Bankası 500 tl dosya masrafı alırken B bankası 250 tl dosya masrafı alabilir. C bankası hiç dosya masrafı almayabilir. Bunu iyi analiz etmeli ve bankaları birbirleri ile mukayese etmelisiniz.

Bir diğer husus da sigorta prim miktarıdır. Kredi sigortası veya hayat sigortası adı altında alınan miktar size bir şey olması durumunda kredi miktarının sigorta şirketinden tahsil edilmesi için yapılan işlemdir. Burada yer alan sigorta primleri de tıpkı dosya masrafı gibi bankalar arasında farklılık gösterir. A Bankasının sigorta prim miktarı 200 tl iken B bankasının sigorta prim miktarı 400 tl olabilir. Aynı zamanda bu miktarlar çektiğiniz veya çekeceğiniz paranın miktarına göre de değişmektedir.