3 Ay Ertelemeli Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Günümüzde en çok kullanılan kredilerin başında konut kredisi gelmektedir. Tabi ki insanların ilk gereksinimlerinden birisi olan barınma ihtiyacı için ev almaları gereklidir. 

Ev almanın yanı sıra alım- satım yapmak, taşınmak eve tadilat yaptırmak da hep masraf. Bu maddi sıkıntıların üst üste gelmesi sizi biraz bunaltabilir. İşte size bir süre zaman tanıyıp sonrasın da taksitlerinizi ödeme şansı tanıyan bazı bankalar da mevcuttur. En az 3 en fazla 6 ay kredi borcu erteleyen bankalardan  faydalanmak için, bankanın aradığı şartları sağlamalı, istediğiniz evi seçmeli sonra ki adımda ise bütçenize uygun banka şubesini tercih ederek. Başvuru esnasında istenen belgeler ile en yakın banka şubesine müracaat ederek kredinizi temin edebilir. Bunalmadan, kolaylıkla ödeyebilirsiniz. 3 ay ertelemeli konut kredisi almak için aranan şartlar nelerdir detaylarıyla ele alırsak;

 

Ertelemeli Konut Kredisi İçin Aranılan Şartlar Nelerdir?

 

Her banka verdiği parayı güvence altına almak için bazı prosedürler uygularlar. Bunların başında reşit olma yani yaş şartı mutlaka aranır.

  1. 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir.
  2. Borcu ödeyebilmeniz için düzenli bir geliriniz olmalıdır.(maaş, kira getirisi gibi)
  3. Daha önce ki kredi kartı ve kredi ödemelerin de kara listeye alınmamış olmak gerekir.
  4. Alınacak olan evin üzerinde ipotek ve satışı verilemeyen ortaklık türü bir durum olmamalıdır.
  5. Banka kredisiyle ipotek karşılığı ev alınacak ise konut eksper onayından mutlaka geçmelidir. Ona göre tüketiciye verilecek miktar belirlenecektir.
  6. Krediyi alacak kişi çalışan bir kimse ise en az 6 aydır bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmalıdır.
  7. İdari bir takip sürecinde bulunulmamalıdır. (İcra gibi)
  8. Ve kredi notunun banka tarafından geçerli sayılan bir düzeyde olması gereklidir.( En az 1300 gibi) bu şartları taşımanız halinde özellikle kentsel dönüşüm avantajı da taşıyorsanız istediğiniz miktarlarda kredi almanız da muhtemeldir. Bu prosedürlerin yanı sıra  sizden birkaç evrak da istenecektir. Bunlarda;
  1. Kredi başvuru formu
  2. Nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport fotokopisi
  3. Çalışmakta olduğunuzu gösteren gelir belgesi (kira kontratı, maaş bordrosu)
  4.  Gayrimenkul ipoteği şartı taşıyorsanız ( ev tapunuzun fotokopisi istenir)
  5. Eğer kefiliniz varsa kefilinize ait nüfus cüzdanı, gelir belgesi de gerekmektedir.