Kredi Notu Hesaplama

Bankalardan hizmet alabilmek için geçerli bir kredi notunuzun olması gerekir. Bir nevi finansal geçmişiniz olan kredi notu, banka hizmet başvurularının ve diğer tüm finansal taleplerinizin değerlendirilmesi en önemli kriterdir. Tüketiciler de bu konuyla ilgili Kredi Notu Hesaplamaaraştırmaları yaparak bu notun nasıl hesaplandığını ve kredi notu kaç olmalı gibi soruların yanıtlarını aramaktadır.

Kredi notu hesaplanırken bazı durumlar kontrol edilir. Öncelikle kredi kartı ödeme alışkanlıkları ve bireysel kredi ödeme plânınız, bu notu %35 oranında etkilemektedir. Ödeme düzeninde yaşayacağınız en ufak bir sorun bile kredi notunuzu düşürürken, tekrar yükselmesi için aylık geliriniz yüksek bile olsa tüm talepleriniz bankalar tarafından olumsuz olarak değerlendirilecektir. Örneğin kredi kartınızın ödemesini bire dönem geciktirdiniz. Bu durum sistem tarafından gecikme olarak algılanacağı için kredi notunuz da otomatik olarak düşecektir. Kredi Notu Hesaplamauygulamaları kullanılırken en çok bu durum göz önüne alınmaktadır. Geciken tüm kredi kart ya da kredi ödemeleri, kredi notunu olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca 30 günden fazla yaşanan gecikmelerde bu notun çok daha alt seviyelere düşebileceğini unutmayın.

Mevcuttaki borç durumunuz da kredi notunu %35 oranında etkileyecektir. Farklı bankalara borçlanmanız devam ediyorsa bu bankalar yeni finansal taleplerinizi detaylı bir şekilde inceler. İlk olarak gelir düzeyinizi kontrol edecek bankalar daha sonra Kredi Notu Hesaplamayaparak size detaylı bilgiler verir. Borç arttıkça kredi notunuzun düşme olasılığı yükselir. Ancak borcunuzu düzenli olarak ödediğinizde herhangi bir sorun yaşamadan ihtiyaçlarınızı karşılamaya devam edebilirsiniz. Yeni kredi kartı alma durumunuz kredi notunu etkileyen diğer faktörler arasındadır. %11 oranında etki yapan bu durumla birlikte kredi kullanım yoğunluğunuz da kredi notunu %10 oranında etkilemektedir. Bu durumlara dikkat ederek kredi notunuzu yüksek tutmanızı tavsiye ediyoruz.