Konut Kredisi Yapılandırma İşlemleri

Kredi yeniden yapılandırma hizmet veren bankaların sayısı günümüzde artmaya devam etmektedir. Bu anlamda konut kredisi yapılandırma işlemi yapmak isteyen tüketici sayısı da artmaktadır. Elbette bankalar bu hizmet için bazı şartlar öne sürer ve kullanıcıları bilgilendirir. Konuyla ilgili öncelikle konut kredisi çekerken nelere dikkat edilmelidir gibi bazı bilgilere ihtiyaç duyulmalıdır.

Konut Kredisi Nasıl Yapılandırılır?

Günümüzdeki kredi yapılandırmaları iki farklı şekilde yapılabilir. Bunlardan birincisi ödemekten zorlanılan kredi borçlarının düzene sokulması için başvurulacak yapılandırma hizmetleridir. İkincisi ise faizlerin düşmesi anında mevcut konut kredisinin faiz oranını düşürmek için yapılacak yapılandırmalardır.

Konut kredisinin taksitlerini azaltabilen konut kredisi yapılandırma hizmetleri ayrıca maliyeti düşürebilmektedir. Ek olarak düşük faiz oranlarından yararlanılmasını da sağlar. Bu kapsamda konut kredisini yapılandırmak isteyen tüketiciler farklı bir bankaya borcunu transfer edebilir. Fakat kredinin farklı bir bankaya transfer edilmesi halinde, ana kredinin yer aldığı bankaya erken kapama cezası ödenmektedir. Bu aşamada erken kapama borcu, yüksek faiz oranlarıyla karşınıza çıkabilir. Konut kredilerinde sorun yaşamamak adına 3 ay ertelemeli konut kredisi de tercih edilebilir. Aşağıda sıralanan bankalara yapacağınız başvuruların ardından kısa sürede konut kredinizi yapılandırmaya ve ödemelerinizi düzenli bir şekilde tamamlaya başlayabilirsiniz.

Konut Kredisi Yapılandıran Bankalar Hangileri?

Günümüzdeki pek çok banka konut kredisi yapılandırma hizmeti vermektedir. Bu bankalar;

  • Ziraat Bankası
  • Garanti Bankası
  • İş Bankası
  • QNB Finansbank
  • Akbank
  • Vakıfbank şeklindedir.

Konut Kredisi Yapılandırma için Gerekli Belgeler

Bankalara konut kredisinin yapılandırılması amacıyla başvuran tüketiciler bazı belgeleri hazırlamak durumundadır. Öncelikle başvurudan talep edilecek ilk belge, konut tapusunun fotokopisidir. Buna ek olarak nüfus cüzdanı fotokopisi de sunulması gereken belgeler arasındadır.

Konut kredisi transferi işlemine başvuracak olanlardan aylık gelir belgesi de istenir. Bu belge son aya ait olan maaş bordrosu ve fotokopisidir. Ancak serbest meslek sahipleri ve emeklilerden de bazı belgeler istenmektedir. Emekliler maaş cüzdanı, serbest meslek sahipleri ise son vergi levhasıyla bu krediyi yapılandırabilir.

Bankalar konut kredisi transferi işlemi için farklı belgeler de talep edebilir. İkametgah belgesi, son 3 aya ait faturalar, kira kontratı ve buna benzer belgeler, teminat olarak istenebilecek evraklar arasındadır.

Konut Kredisi Yapılandırma Masrafı Ne Kadar?

Konut kredisi yapılandırma yapacak olan tüketicilerden, sıfırdan alınan konut kredilerindeki masrafların aynısı talep edilir. Yani sigorta, kredi açılış ücreti ve dosya masrafları ödenmek durumundadır. Bu yüzden hangi banka ile çalışmak istediğinize karar verdikten sonra faiz oranlarını detaylı bir şekilde incelemeniz yeterli olacaktır.